Dag twee en drie in het ziekenhuis

De afgelopen nacht verliep rustig zonder oproepen. Na het ontbijt in het ziekenhuis bleek dat enkele bevallingen hadden plaatsgevonden. Een vrouw met een tweeling beviel vanochtend om 06.00 uur. Helaas overleed één van de baby’s tijdens de bevalling, terwijl het andere kindje samen met de moeder naar het ziekenhuis in Banjul werd overgebracht. Annet en Corina begeleidde samen een bevalling van een vrouw die haar vierde kind kreeg. De bevalling verliep niet soepel maar na een trage start bereikte ze volledige ontsluiting en werd er snel een gezonde jongen geboren.

Na deze bevalling was er een periode van rust.Bij aankomst in het ziekenhuis werden we begroet door een verloskundige, die ons op de hoogte bracht van lopende situaties.  Uiteindelijk keerden we rond 01.00u terug naar het huis na een inspannende dag en avond in het ziekenhuis. Na wat nabesprekingen lagen we allemaal om 02.00u in bed. Vanochtend begonnen we met een rustig ontbijt voordat we naar het ziekenhuis gingen om de stand van zaken met betrekking tot de baby’s te bekijken.

Na ons bezoek liepen we naar de zee om even te ontspannen. Onderweg kwamen we langs een kleine basisschool, waar nieuwsgierige kinderen naar ons zwaaiden en ‘Toubab’ riepen, een lokale term voor Europese mensen. Een vrouw nodigde ons uit om de school te bezoeken, waar we een rondleiding kregen en zelfs een liedje te horen kregen.Vervolgens liepen we naar het strand waar we wat vissers observeerden die hun vangst later op de markt zouden verkopen. Na een korte pauze thuis gingen we terug naar het ziekenhuis, waar we werden uitgenodigd om aan te schuiven voor een maaltijd bereid door de verloskundige.

Rond 17.00u was er een geplande keizersnede van de vrouw die eerder op de dag gepland stond. Hakima mocht de operatie bijwonen. Het was een intense ervaring die we buiten de operatiekamer zittend hebben afgewacht. Na ruim een uur kwam Hakima naar buiten en deelde de gebeurtenissen van de keizersnede met ons. Een gezonde jongen was geboren. Thuis werd er tijdens het avondeten nog wat besproken, en de dag eindigde rustig met gesprekken en wat ontspanning.

Tijdens het verblijf in Gambia ervaren de dames veel, we delen niet alle details of bevallingsverhalen in deze berichten.

Verloskundige praktijk Nop / Lemsterland

Gerelateerde berichten

17 juli informatieavond over de bevalling

Wil jij alles te weten komen over het verloop van je bevalling, pijnbestrijding en de verschillende mogelijkheden om thuis of…

Lees bericht

Een geslaagde open dag!

Afgelopen zaterdag 2 maart was er open huis in het Verloskundig Centrum op de nieuwe locatie aan De Deel 10…

Lees bericht

Verloskunde in de Noordoostpolder viert 40 jaar!

Van de eerste stappen gezet door Marieke Adrichem tot de bloeiende praktijk van nu, met 11 verloskundigen en 20 kraamverzorgenden…

Lees bericht
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136