Anticonceptie

Spiraal

Er zijn twee soorten spiralen: het koperspiraal ( T-safe) en het hormoonspiraal ( kyleena en Mirena) Een spiraal is een betrouwbare vorm van anticonceptie die goed te combineren is met borstvoeding.

Een spiraal kan vanaf twaalf weken na de bevalling worden geplaatst. Indien je nog nooit bevallen bent, plaatsen we de spiraal het liefst tijdens je menstruatie, omdat je baarmoedermond dan wat open staat. Dit vergemakkelijkt de plaatsing.  We raden je aan om een uur voorafgaande aan je afspraak een ibuprofen 400 mg  te slikken en niet meer te plassen.  Dit kan het plaatsen vergemakkelijken. We gebruiken altijd een verdovingsspray op de baarmoedermond. Waardoor het inbrengen als minder vervelend wordt ervaren. Verder zorgen we uiteraard voor een zo ontspannen mogelijke sfeer.

  • Je kunt ook de kosten van het spiraal indienen bij je zorgverzekeraar, hiervoor heb je vaak wel een aanvullende verzekering nodig.
  • De T-safespiraal kost €0,-. Kijk voor meer informatie op  www.t-safe.nl.
  • Kyleena – en Mirenaspiraal zijn €150,00.
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136