Bevalling

Je mag nu bijna bevallen!

Van 37 tot 42 weken mag je onder onze begeleiding bevallen. De meeste bevallingen vinden in deze periode plaats. Begint je bevalling eerder of later, dan vindt je bevalling in het ziekenhuis plaats onder begeleiding van de gynaecoloog. Heb je voor 37 weken vermoedelijk gebroken vliezen of weeën? Neem dan DIRECT contact met ons op. Wij beoordelen of je wellicht aan het bevallen bent en zullen je in dat geval doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Tussen 37 weken en 0 dagen en 41 weken en 6 dagen mag je onder onze leiding bevallen, thuis of poliklinisch. Hieronder kun je lezen wat je daarvoor moet weten.

Rond 35 weken zwangerschapsduur geven we je informatie over hoe de bevalling kan beginnen en wanneer je moet bellen als de bevalling begonnen is. Ook is er mogelijkheid om het geboorteplan te bespreken. In het kopje Geboorteplan vind je hier alles over.

Wat doen wij?

De verloskundige bewaakt tijdens de bevalling de conditie van moeder en kind en het normale verloop van de bevalling. Thuis en in de verloskamers beschikken wij over dezelfde medicatie en apparatuur. Zo hebben wij altijd zuurstof en medicatie tegen overmatig bloedverlies bij ons. Als je thuis bevalt, bellen wij in de laatste fase van je bevalling een kraamverzorgster om ons te assisteren. In het ziekenhuis is daarvoor een verpleegkundige bij de geboorte aanwezig. Zodra wij vinden dat er extra bewaking of medisch ingrijpen nodig is, omdat je bijvoorbeeld te veel pijn hebt of de bevalling te lang duurt, dragen we de zorg over aan de gynaecoloog in het ziekenhuis. Na de bevalling nemen wij dan de zorg voor de kraamtijd weer over.
Na de geboorte van jullie baby zullen we helpen de placenta (moederkoek) geboren laten worden en kijken we dit na op compleetheid en bijzonderheden.
Na de bevalling kijken we je baby zorgvuldig na. Ook zullen wij, als dat nodig is, je hechten onder plaatselijke verdoving. Verder geven we jou en je baby ruim de tijd om voor het eerst aan de borst te drinken als je borstvoeding wilt geven.

Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136