Kinderwens

Leefstijl

Bij een gezonde leefstijl zijn de volgende punten erg belangrijk:

  • Gezonde voeding
  • Foliumzuur
  • Roken
  • Alcoholgebruik
Gezonde voeding: Het is belangrijk om gevarieerd en gezond te eten, zodat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Ook is het goed om per dag anderhalf tot twee liter te drinken!
Klik hier voor uitgebreide informatie over gezond zwanger worden
 
Foliumzuur: Foliumzuur is een vitamine. Je lichaam heeft deze vitamine nodig om gezond te blijven. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. De vitamine foliumzuur zit in veel voedingsmiddelen, bijvoorbeeld in verse groenten, fruit, aardappelen, volkoren producten en zuivel.

Roken: Niet alleen het roken van de moeder of de vader, maar ook passief meeroken is een gezondheidsrisico voor de zwangerschap en de baby. Daarnaast zorgt roken voor een verminderde vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen.
Roken vertraagt de groei van de baby, die bovendien vaker te vroeg wordt geboren. Dit kan gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van het kind.
Klik hier voor meer informatie over roken en zwangerschap

Alcoholgebruik: Alcohol maakt minder vruchtbaar, dat geldt bij zowel mannen als vrouwen. Een vrouw die regelmatig drinkt, heeft minder kans om zwanger te worden dan vrouwen die niet drinken.
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136