Kraamzorg
De kraamverzorgende verzorgt en controleert moeder en kind, ze ondersteunt het gezin en instrueert ouders over verzorging en voeding van de baby. Daarnaast informeert ze de verloskundigen en doet de basis- huishoudelijke taken. Dit alles gebeurt binnen een kraamzorgpakket dat afgestemd is op jouw situatie.
Kraamzorg NOP/ Lemsterland
Als Verloskundige praktijk vinden wij het belangrijk dat je gedurende de kraamtijd één en dezelfde kraamverzorgende ziet. Dat geeft rust en stabiliteit. Kraamzorg NOP/ Lemsterland is onderdeel van Verloskundige praktijk NOP/ Lemsterland. Dankzij onze intensieve samenwerking zijn we goed op elkaar ingespeeld en zijn de lijnen kort. Dat wil zeggen dat de verloskundige praktijk onze kraamverzorgenden goed kennen, zij ze zelf bijscholen en dus weten waar ze voor staan. Dit levert voor jou de beste kraamzorg op.
Heb je alles in huis?
Een kraampakket kun je aanvragen bij de zorgverzekeraar.Voor een thuisbevalling is het belangrijk dat er in ieder geval 6-10 celstof onderleggers, alcohol, steriele gazen en een navelklemmetje aanwezig zijn. Zorg verder ook voor een paar schone emmers, vuilniszakken, kraam/maandverband, alcohol en watten.Het bed moet minstens 70 cm hoog zijn en een ondersteek kan ook belangrijk zijn. Leg verder een stapel schone handdoeken, gestreken katoenen luiers en kleertjes voor de baby klaar.
Wanneer moet je kraamzorg aanvragen?
Voor de planning van het kraamzorgbureau is het handig dat je op tijd de kraamzorg aanvraagt, liefst al vóór de vijfde maand van je zwangerschap. Je kunt je hier aanmelden bij Kraamzorg NOP/ Lemsterland. Ook kun je uiteraard kiezen voor één van de andere kraamzorg bureaus in de regio.