Eerste kennismaking met het ziekenhuis

Gisteren vond de kennismaking met het ziekenhuis plaats. Volgens informatie van Miranda, was het voorheen bekend als een kliniek en wordt het nu aangeduid als een ziekenhuis, wat hier als een promotie wordt beschouwd. Het ziekenhuis bestaat uit verschillende gebouwen, sommige al voltooid en andere nog in aanbouw. Gedurende de dag werd er druk gewerkt aan het gebouw aan de voorkant van het terrein, waar ook enkele geiten en varkens vrij rondliepen.

We ontmoetten de directeur, kregen een rondleiding in de apotheek en bezochten diverse afdelingen verspreid over de gebouwen. In de avond keerden we terug naar het ziekenhuis waar we eerder die ochtend waren geweest. Waar een zwangere vrouw met tweeling was en hoewel er tijd was om haar over te plaatsen, gebeurde dit niet. Uiteindelijk hebben we, na overleg met de dienstdoende verloskundige, bijgestaan bij een bevalling van een vrouw die al 3 dagen aan het wachten was. Het beleid hier verschilde van wat we in Nederland gewend zijn. Ondanks de uitdagingen en onduidelijkheden in het ziekenhuis, eindigde de dag met een succesvolle bevalling en een gezond meisje.

Na deze gebeurtenissen was het verder rustig in het ziekenhuis. We vertrokken naar huis na het achterlaten van ons telefoonnummer voor eventuele oproepen gedurende de nacht, nieuwsgierig naar de voortgang van de zwangere vrouw met de tweeling.

Tijdens het verblijf in Gambia ervaren de dames veel, we delen niet alle details of bevallingsverhalen in deze berichten.

Verloskundige praktijk Nop / Lemsterland

Gerelateerde berichten

17 juli informatieavond over de bevalling

Wil jij alles te weten komen over het verloop van je bevalling, pijnbestrijding en de verschillende mogelijkheden om thuis of…

Lees bericht

Een geslaagde open dag!

Afgelopen zaterdag 2 maart was er open huis in het Verloskundig Centrum op de nieuwe locatie aan De Deel 10…

Lees bericht

Verloskunde in de Noordoostpolder viert 40 jaar!

Van de eerste stappen gezet door Marieke Adrichem tot de bloeiende praktijk van nu, met 11 verloskundigen en 20 kraamverzorgenden…

Lees bericht
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136