Verloskunde en Kraamzorg in Gambia

Hoera! Ze zijn aangekomen in Gambia, klaar voor ons avontuur in Banjul en de nabijgelegen kliniek in Essau. De reis begon met een interessante vlucht vol kleurrijke gebeurtenissen die onze zintuigen prikkelden, van zweetgeuren tot onsmakelijk eetgedrag.

De aankomst in Gambia bracht ons meteen in de heerlijke warmte, na een vlotte douane en een korte rit naar onze accommodatie. De eerste dag hebben we ontspannen doorgebracht, genoten van lokale gerechten en een goed dutje, wat uiteraard vastgelegd is.

’s Avonds hebben we met lokale contacten van Rescue Baby Gambia gepraat en de sfeer geproefd van de kliniek waar we zullen gaan werken. Een gezellig diner met medevrijwilligers maakte de dag compleet. Een hoogtepunt was de zoektocht naar onze vermiste koffers, die gelukkig werden teruggevonden dankzij een nachtelijk avontuur van Miranda en Francy naar de luchthaven. Na een welverdiende nachtrust en ontbijt maakten we ons op voor de volgende fase van onze reis.

Voorafgaand aan ons bezoek aan de kliniek moesten we ons melden bij de ‘nurses en midwifery counsel’ in Banjul. Dit bleek een uitdaging door de ontbrekende straatnamen, maar met wat hulp vonden we uiteindelijk de juiste plek. Een informatieve sessie over geboortecijfers, verloskundeopleiding en bureaucratische formaliteiten volgde, wat een nieuwe gang van zaken bleek te zijn volgens Regina van Rescue Baby Gambia.

Een onverwachte wending leidde ons naar de ‘school for nurses en midwives’, waar we een inzicht kregen in het medische onderwijs in Gambia. Gesprekken met docenten, studenten en een onverwacht zwangere docent openden onze ogen voor de uitdagingen en bijzonderheden van de lokale gezondheidszorg.

De dag werd afgesloten met een indrukwekkende ferry-ervaring, vol geuren en kleuren die typerend zijn voor het lokale leven. Al met al was het een dag vol avonturen, nieuwe ontmoetingen en eye-openers, wat ons nog meer enthousiast maakt voor de komende tijd in Gambia. Op naar de volgende fase van ons avontuur! 🌍✈️

 

Tijdens het verblijf in Gambia ervaren de dames veel, we delen niet alle details of bevallingsverhalen in deze berichten.

Verloskundige praktijk Nop / Lemsterland

Gerelateerde berichten

17 juli informatieavond over de bevalling

Wil jij alles te weten komen over het verloop van je bevalling, pijnbestrijding en de verschillende mogelijkheden om thuis of…

Lees bericht

22 mei informatieavond over de bevalling

Wil jij alles te weten komen over het verloop van je bevalling, pijnbestrijding en de verschillende mogelijkheden om thuis of…

Lees bericht

Een geslaagde open dag!

Afgelopen zaterdag 2 maart was er open huis in het Verloskundig Centrum op de nieuwe locatie aan De Deel 10…

Lees bericht
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136