Voeding tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te letten op wat je eet en drinkt. Jijzelf én je ongeboren kindje zijn hierbij gebaat.

Een gezonde zwangerschap

Vaak weet je pas na een aantal weken dat je zwanger bent. Voor de groei van je kind en je eigen gezondheid is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, zo word je gezond zwanger. Zorg voor een gezond gewicht, slik vitamine D en foliumzuur en zorg dat je voldoende jodium binnenkrijgt. Vitamine A en cafeïne bevattende drankjes kan je beter laten staan.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je de gezonde lijn doorzet. Blijf gezond en gevarieerd eten en zorg er nog steeds voor dat je de bovengenoemde punten tot je neemt, of nog steeds vermijd. Eet tijdens je zwangerschap tweemaal in de week vis. Eén keer een vette vis en één keer magere vis. Verder is het belangrijk om genoeg calcium en ijzer binnen te krijgen. Naast vitamine A en cafeïne, kun je producten met zoethout (zoals drop en thee) en ook niet teveel soja-producten vanwege isoflavonen, beter laten staan.

Tijdens je zwangerschap is er een vergroot risico op een voedselinfectie. Het is daarom belangrijk om sommige producten te vermijden. Verder hoef je tijdens je zwangerschap niet meer te gaan eten dan voor je zwangerschap. Als je gedurende de zwangerschap gezond en gevarieerd blijft eten en ‘normale’ porties tot je neemt, ben je na de zwangerschap snel weer op je oude gewicht.

Tips:

  • Op de website van het Voedingscentrum staat een artikel over dagmenu’s voor zwangeren.
  • de Zwangerhap APP van het Voedingscentrum is een handige APP, waar je veel informatie kunt vinden over voeding tijdens de zwangerschap.

Voor iOS: de Zwangerhap
Voor Android: de Zwangerhap

Verloskundige praktijk Nop / Lemsterland

Gerelateerde berichten

De nieuwe website is live!

De nieuwe website van Verloskundige praktijk NOP/Lemsterland is online.

Lees bericht

𝗠𝗼𝗻𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗿𝗿𝗲𝗻𝗸𝗶𝗻𝗱𝗷𝗲𝘀

Met groot genoegen willen wij jullie laten weten dat het ”Monument voor de Sterrenkindjes” is geplaatst op de begraafplaats in Emmeloord.

Lees bericht

Bouwupdate van ons nieuwe pand

De bouw van onze nieuwe praktijk op De Deel schiet al mooi op! Het oude ABN Amro pand wordt volledig gerenoveerd, op de begane grond komt onze praktijk.

Lees bericht
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
Koningin Julianastraat 41c
8302 CD Emmeloord.

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer