De voorbereiding op de bevalling….. wat zal ik deze keer gaan doen? 

De voorbereiding op de bevalling….. wat zal ik deze keer gaan doen? Zwanger van ons derde kindje stelde ik mijzelf de vraag. Het loopt niet altijd zoals je wenst, is mijn ervaring. De eerste bevalling was uiteindelijk een keizersnede geworden. De tweede bevalling een zwaar kind op een natuurlijke manier. Daar was ik super trots op.

Ik beleef mijn lichaam als holistisch en geloof dat ervaringen uit het verleden invloed hebben op je lichaam. Vroeger ben ik seksueel misbruikt door mijn vader, toen ik in de twintig was heb ik een traumatische klap op mijn schede gehad en daarna zat alles op slot. Het was alsof er zich twee trauma’s zich in mijn cellen hadden opgeslagen! Tijdens zwangerschapshaptonomie bij de eerste zwangerschap kwam ik erachter dat de connectie die ik had met de onderkant van mijn lichaam niet goed was. Ik had de onderkant van mijn lijf afgesloten van mijn gevoel. Een keizersnede sloot hier ook precies bij aan als ik het achteraf beredeneer. De tweede zwangerschap had ik bekkeninstabiliteit en volgde bekkentherapie. Mijn gevoel met de onderkant van mijn lijf groeide en een natuurlijke bevalling volgde.

Daarna had ik een heel andere connectie met mijn onderlijf en ik had een natuurlijke balans hierin bereikt. Dankbaar en gelukkig.

Bij ons derde kindje kwam ik na onderzoek uit op hypnobirthing, echt een cursus wilde ik niet volgen omdat we niet zoveel tijd over hadden. Ik heb een cd besteld bij Mucha mama. Ik wilde deze bevalling speciaal maken, een uitdaging in het positieve. Bevallen is niet alleen pijn ervaren.. het is een nieuw wonder verwelkomen op de wereld! Het belangrijkste is dat je je angsten erkent en een plekje geeft, relativeert. Je angsten omarmen als het ware. En dat je leert de weeën, wat letterlijk pijn betekend, ook omarmt en toelaat. Door de pijn toe te laten ontspan je meer waardoor je lichaam zich beter ontspant. Door positieve affirmatie bijvoorbeeld het zinnetje herhalen: “ik geloof dat ik het kan” “mijn lichaam is perfect ontworpen voor de bevalling” richt je je geest op het positieve stuk. Tijdens de bevalling in het ziekenhuis heb ik deze cd afgespeeld, mijn man wist goed welke nummers goed paste bij welke fase en regelde dat. Ik was compleet gefocust op het accepteren van de weeën en kwam in een trance. Het leek op eb en vloed de wee kwam op met regelmaat, ik ademde diep door en liet het toe. Ik dacht na over het geboortekanaal die ik meer en meer ontspannen wijder laat worden met pijn. In gedachte bij ons kindje voelde ik onze samenwerking. In mijn hoofd popte af en toe een angst gedachte op, ik hield mijzelf in de gaten of het lukte te ontspannen door mijn bilspier te controleren.. is het gespannen of ontspannen? En liet de angsten los. De weeën duurden twee uur daarna begon de uitdrijving die in totaal 11 minuten duurde! En onze dochter was geboren! Ik heb haar aangepakt en omhelst!! (Ze was 5210 gram)

De verloskundige in het ziekenhuis was er stil van en benoemde dat ze het heel bijzonder vond. Dat ik een geboren bevaller ben hahaha! Ze hebben alleen de uitdrijving geleid en verder toegekeken naar ons proces.

Wat ik tegen jou als zwangere wil doorgeven is dat wanneer jij er in geloofd en je richt je op het positieve je omarmt de weeën en je angst je bevalling prachtig kan zijn!!!! Train jezelf van te voren en geef je over!

Ik wens jullie een prachtige bevalling toe, jullie kunnen het!

Ester Meijer

Verloskundige praktijk Nop / Lemsterland

Gerelateerde berichten

De voorbereiding op de bevalling….. wat zal ik deze keer gaan doen? 

De voorbereiding op de bevalling….. wat zal ik deze keer gaan doen? Zwanger van ons derde kindje stelde ik mijzelf de…

Lees bericht
Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136