Kraamzorg

Kraamzorg op maat

Kraamzorg op maat: dat is de basis waarop we ons werk doen. Kraamzorg op maat betekent dat we je de zorg geven die jij wenst en nodig hebt. Ons eerste meetinstrument is, zoals je weet, het Landelijk Indicatie Protocol. Daarmee wegen we factoren die bepalen hoeveel uren kraamzorg je krijgt en wat daar inhoudelijk voor nodig is. Als alles bij de bevalling goed verloopt ontvang je kraamzorg met een basis-omvang van 49 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie gaan daar uren bij of af.

Maar er is meer dat bij ons op de weegschaal gaat: jouw wensen bijvoorbeeld. Waar de een enorm gesteld is op elke dag een schoon bed, heeft de ander meer behoefte aan begeleiding met de baby. De ene ouder is de andere niet, en de ene ouder begint aan een eerste baby, en de ander heeft er al drie rondlopen. En dus passen we onze zorg aan, verfijnen we die. Aan wat jouw baby, jij als ouder, en jouw gezin nodig heeft. Uiteraard binnen de normen die wij en de wetgevers hebben gesteld als goede, verantwoorde en veilige kraamzorg.

Hoe dat eruit ziet? Eigenlijk heel normaal: je krijgt de kraamzorg die nodig is om jou en je kind een goede start te geven. Je krijgt ondersteuning op het gebied van verzorging van moeder en kind, de kraamhulp geeft je instructies, advies en voorlichting, ze draagt zorg voor goede hygiëne en doet een aantal basis huishoudelijke taken. Met de puntjes op de i’s die voor jou belangrijk zijn.

Extra ondersteuning: Kraamzorg is een noodzakelijke zorg, voor moeder en kind.  Voor cliënten die extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege een taalbarrière of sociaal-economische omstandigheden, zijn wij er ook.
Onze kraamverzorgenden hebben de ervaring en kennis om de nodige ondersteuning te kunnen geven.

Tot slot: de kraamverzorgende  kijkt naar wat er in jouw situatie aan de hand is, zodat zij ook de verloskundige goed kan informeren over het verloop van het kraambed. De verloskundige is uiteindelijk verantwoordelijk voor het kraambed. De kraamverzorgende zal bij eventuele problemen dus altijd overleg plegen met de verloskundige.

Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136