Kraamzorg

Kraamzorg en mantelzorg

Iedereen in Nederland heeft recht op kraamzorg. Kraamzorg houdt in dat moeder en kind thuis de verzorging, begeleiding en ondersteuning krijgen die nodig is. Kraamverzorgende is hier speciaal voor opgeleid.

Zelf ben je verantwoordelijk voor het regelen van mantelzorg, net als in andere zorgsituaties. Met mantelzorg bedoelen we de hulp die we vrijwillig aan elkaar geven en die we krijgen van de partner, huisgenoten, oma of opa, buren etc.

De kraamverzorgende doet de basis huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor moeder en baby. Voor de extra huishoudelijke taken, die je als kraamvrouw tijdelijk niet zelf kan doen, wordt de mantelzorg ingeschakeld.

Het is belangrijk dat je zelf tijdig afspraken maakt over de mantelzorg binnen je eigen omgeving voor de periode na de bevalling.

Onze zorg gaat verder

Voor, tijdens en na je zwangerschap staan we voor jullie klaar

Bij ons gaat zorg verder dan alleen medische kennis. We geven ook persoonlijke aandacht, voorlichting en nazorg. Met ons ervaren team van verloskundigen, kraamzorgspecialisten en ondersteuners bieden we een compleet aanbod van zorgdiensten.

Bekijk ons team

Laatste nieuws

Adresgegevens

Ons bezoekadres in Emmeloord:
De Deel 10
8302 EJ Emmeloord

Ons bezoekadres in Lemmer:
Vissersburen 17c
8531 EB Lemmer

Bel ons op 0527 614 136