Kraamzorg
Bevalling
Bij de thuisbevalling is de kraamverzorgende aanwezig als assistente van de verloskundige. De verloskundige zal, wanneer het zover is, de kraamverzorgende zelf oproepen.
Indien je in het ziekenhuis bent bevallen kun je, wanneer het bekend is dat je naar huis mag, contact opnemen met Kraamzorg NOP. Bij thuiskomst is er dan een kraamverzorgende voor je aanwezig.
Uitzetlijst
De complete checklist met alles voor je bevalling!
Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, voor de bevalling en de kraamtijd heb je allerlei spullen nodig. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet in een handige checklist. Zorg dat je alles bijtijds in huis hebt, zo ben je goed voorbereid.
Via onderstaande link kun je de volledige uitzetlijst downloaden!
De zorgwijzer
Bij het intakegesprek ontvang je de Zorgwijzer. Dit is een boekwerk waarin de kraamverzorgende de dagelijkse belevenissen en de conditie van jou en je kindje zal rapporteren. Ook afspraken over bijvoorbeeld de uren zorg, nuttige tips, antwoorden op je vragen en adviezen, schrijft ze hierin. Natuurlijk is er ook ruimte om je eigen ervaringen in dit boek te noteren. Zo heb je na je kraamtijd een handig naslagwerk om nog eens in terug te kijken.
Noodzakelijk
Bed verhoging: In het kader van de Arbo-wet is het verplicht om het bed tot minimaal 80 cm te verhogen. Dit dien je voor de bevalling in orde te maken. Ook wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen is het verplicht om tijdens je kraamtijd het bed te verhogen. Dit is noodzakelijk om het werk van de kraamverzorgende minder belastend te laten verlopen.
Kraampakket: Afhankelijk van je verzekering krijg je een kraampakket toegestuurd nadat je hen geïnformeerd hebt over je zwangerschap. Ontvang je dit niet, dan kun je een kraampakket zelf samenstellen bij de drogist, apotheek of te thuiszorgwinkel. De minimale benodigdheden.
Benodigdheden
Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, voor de bevalling en de kraamtijd heb je allerlei spullen nodig. Zorg dat je deze bijtijds in huis hebt.